BAS_4835.jpg
BAS_6832.jpg

Zoete aardappel bonbon

Ingrediënten:

-       400 gram zoete aardappel

-       ½ rode peper

-       150gr kikkererwten in blik

-       1 theelepel garam masala kruidenmix

-       1 theelepel ras el hanout kruidenmix

-       1 eetlepel creme fraiche

-       500 ml wortelsap

-       7 gram kappa (geleermiddel gewonnen uit algen)


Bereiding:

1.    Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van 2 cm en kook in een laagje water in 8 minuten gaar. Giet af, laat iets afkoelen en doe ze in een hoge beker.

2.    Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ook in de beker. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg de inhoud toe, samen met de garam masala, ras el hanout & creme fraiche. Pureer tot een spread en breng eventueel op smaak met zout.

3.    Doe de spread in een spuitzak en spuit deze in silicone matten met half ronde vormpjes. Leg de matten minimaal 2,5 uur in de vriezer.

4.    In een pan, vermeng de kappa met het wortelsap met behulp van een garde. Zodra alles verwerkt is, zet je het mengsel op het vuur en laat het zeer kort opkoken (max 20 sec koken).

5.    Haal de bevroren spread uit de vormpjes en steek een cocktail prikker in de bovenkant.

6.    Haal de bevroren spreads door het wortelsap-mengsel in een vloeiende beweging. Herhaal deze stap als de bonbon nog niet geheel bedekt is.

7.    Laat op een plaat de bonbons langzaam ontdooien en verwijder het cocktailprikkertje. Serveer de bonbon op een lepel of op een knapperige crostini.